Poštovna na Sněžce 1603 m
Drobečková navigace

Hlavní stránka > Aktuality > Sněžka Sherpa Cup

Sněžka Sherpa Cup



Datum konání:
14.6.2014

Vynést na zádech 40 kg je pěkná dřina. O tom se přesvědčila již více než 60 udatných  mužů a žen, kteří se účastnili předchozích dvou ročníků závodu horských nosičů Sněžka sherpa cup. Vyzkoušet si staré nosičské řemeslo si na vlastní kůži přijde každoročně vyzkoušet třicítka těch nejodvážnějších.

Třetí ročník, který se koná v sobotu 14.6. prověří síly těm nejudatnějším,“První dva ročníky závodu Sněžka sherpa cup nosili muži zátěž 40 kg a ženy 20 kg, některým závodníkům to ale stále nestačilo a doslova si vyžádali větší zátěž, nakonec jsme se ustálili na váze 60 kg. V této kategorii nám v letošním závodě bude startovat 6 mužů a už teď si jich velmi vážíme za jejich odvahu. Většina z nás už takto těžkou krosnu nedokáže unést, natož s ní pokořit naši nejvyšší horu“ dodává organizátorka závodu Daniela Blahová.

Závod je dlouhý 6,4 km, závodníci překonají převýšení 754 m. Ti nejlepší v loňském roce zvládli trasu doslova uběhnout za 1 hodinu a 15 min. Pro běžného turistu je čas, který mu nestačí ani na cestu ze Sněžku dolů a to jen s malým batůžkem.

Je vidět, že zájem o extrémně náročné závody se rok od roku zvyšuje. O závod je velký zájem. Z kapacitních důvodů České Poštovny na Sněžce, která je cílem celého závodu, se letos může zúčastnit jen prvních 32 zaregistrovaných závodníků. Z tohoto počtu je 9 žen, které hravě konkurují svým mužským spolusoutěžícím.

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů